Beste redactie

Beste redactie

Met veel plezier lees ik elke keer ons wijkblad. Gelukkig zijn er mensen die zich inzetten voor de sfeer en gezelligheid in onze wijk, mensen die ons dichter bij elkaar proberen te brengen. |

Jammer genoeg is de Coevering niet altijd even mooi. Graag wil ik een probleem aan de orde stellen dat niet alleen mij maar ook anderen in de wijk bezig houd. De honden. En dan bedoel ik niet de hondendrollen die te pas en te onpas over de stoepen en paden slingeren (waar ik me trouwens ook gruwelijk aan erger, want IK word ervoor aangekeken terwijl mijn honden netjes in de uitlaatgebieden poepen).
Nee ik wil het graag hebben over slingerend voedsel. Met name bij de Dommel en aan de bosrand.

Het gebied bij de Dommel en de bosrand zijn losloopgebieden, maar het is niet altijd een pretje om daar je hond uit te laten. Er zijn namelijk mensen (flatbewoners) die zich de moeite niet willen nemen om hun etensresten even in de afvalbak te deponeren, maar gooien deze over de rand van hun balkon. Dit heeft tot gevolg dat de hele strook losloopgebied langs de flat een lopend buffet is voor honden.  “krijgen die beesjes ook wat lekkers” zou je denken. Maar niet iedere hondenbezitter is hier van gecharmeerd.

Niet alleen geeft het óns veel last (te dikke honden, diaree, enz…) maar ook voor de bewoners. Denk maar eens aan al die mensen die staan te schreeuwen omdat hun hond in een keer niet meer terugkomt. Of de honden die in de tuinen van de bewoners op de begane grond gaan schooien.

Ik zou het fijn vinden zoiets eens in het wijkblad gepubliceerd zou worden.
Niet om kwaad te spreken van, maar mischien dat mensen er zich wat meer bewust van worden.

Verder zou ik willen zeggen dat het een toppie blad is, en ga zo door!

Naam is bij de redactie bekend, het artikel wordt in het wijkblad van juni geplaatst.