Noodlottig ongeval bij verkeerssluis

Update 24 mei nadat een getuige is gesproken

Noodlottig ongeval bij verkeerssluis

Op donderdag 4 mei j.l is een gehandicapte vrouw van 86 ongelukkig gevallen met haar invalidenwagentje in één van de verkeersluizen. Ze heeft mogelijk met de wiel de betonnen voet van een markeringspaaltje geraakt en vervolgens de macht over het voertuig verloren. Door de val brak ze haar heup en liep ze een zware hersenschudding op. Door verdere implicaties overleed de vrouw op 14 mei. Ten tijde van het ongeval werd het sluisje aangepast. Hierdoor stonden er een aantal markeringspaaltjes/hekken en was de stoep onbegaanbaar.

Volgens een getuige, die het ongeluk heeft zien gebeuren, kwam de vrouw door het sluisje heen en stuurde naar rechts. Direct daarna viel ze naar links en kreeg daarbij de invalidewagen over haar heen. Of ze mogelijk te scherp gestuurd heeft of met een wiel een wegmarkering heeft geraakt is onduidelijk. De getuige zag de wegmarkering in ieder geval niet bewegen. “Het gebeurde allemaal erg snel”. In ieder geval is duidelijk dat er geen verkeer op korte afstand van het sluisje reed. De getuige naderde de sluis en het slachtoffer van voren, maar was nog op ruime afstand. De betrokken invalidewagen was het type 3-wieler, met achter 2 wielen en voor één. Deze wagens staan bekend om een mindere stabiliteit.

De inwoners van de Coevering zijn tevreden met de aanpassingen van de sluisjes. Het is er een stuk veiliger door geworden is de mening. Fietsers hoeven niet meer achterom te kijken of er toevallig ook een auto, bus of vrachtwagen aankomt. Ook invaliden kunnen nu langs de sluisjes en hoeven niet meer over de hobbel. Voor de vrouw die betrokken was bij het noodlottig ongeluk van 4 mei kwamen de aanpassingen net te laat.

Op- en afritten verkeerd aangelegd
Volgens oud-wethouder van Bussel zouden de invaliden ook over de stoep moeten kunnen rijden. Maar dat is in de praktijk moeilijk tot onmogelijk. De op- en afritten zijn verkeerd aangelegd. Hierdoor durven veel invaliden ze niet te gebruiken. De op- en afritten zijn te steil aangelegd. Hierdoor moeten de invaliden met een redelijke snelheid de helling op. Vervolgens hebben ze te veel snelheid en rijden soms het gras in voordat ze de bocht hebben kunnen nemen.

De op- en afritten zijn hier en daar niet vlak. De wielen moeten eerst door de goot om vervolgens de hobbel van de oprit of het asfalt te nemen. Hierdoor kan de invalide wagen voorover kiepen.

Terwijl we foto’s aan het nemen waren van de werkzaamheden bij de verkeerssluizen liep er over de stoep een man met zijn vrouw in een rolstoel. Toen ze wilden oversteken bleef inderdaad de voorwielen in een kuil hangen. De vrouw viel bijna voorover uit de rolstoel.

Volgens Jan van Bussel heeft hij het probleem al verschillende keren aangekaard bij de gemeente. De op- en afritten zijn intussen meerdere malen opnieuw aangelegd. Maar nog steeds niet op de goede manier.

2 gedachtes over “Noodlottig ongeval bij verkeerssluis

 1. marian 22/05/2006 / 11:08

  Ik vind het zeer ernstig wat hier is gebeurd. De mevrouw van 86 die op deze wijze verongelukt.
  De weg was voorheen breed en is nu smal vanwege deze aanpassingen.
  Als het regent en glad is, kunnen motors ook niet over deze verhogingen, deze drempels. Als ze uitglijden raken ze mogelijk ook iedereen die op de stoep loopt zoals ouderen, kinderen.

  Like

 2. René 26/05/2006 / 11:24

  Ik snap al helemaal niet waarom die sluizen er zijn gekomen er wordt nu nog harder gereden om maar voor je tegenligger bij de sluis te zijn. Ik vindt dat het nu voor fietsers (ook al zijn er de sluisjes aan de zijkanten), voetgangers en voor automobilisten vele male gevaarlijker is geworden. Pure geld verspilling is het geworden.

  Like

Reacties zijn gesloten.