Wijkblad redactie aanwezig bij verkiezingsavond

Wijkblad redactie aanwezig bij verkiezingsavond

Het wijkblad redactie team zal aanwezig zijn op de verkiezingsavond in Hofdael (dinsdag 7 maart 21.00 uur) om de uitslag van de verkiezingen samen af te wachten met de politiek. Intussen maken we de nodige foto’s en interviewen we de verschillende kandidaten voor de raad.

Onderweg naar de verkiezingen hebben we de stemming al een beetje gepeild. Verwacht wordt dat er geen grote verschuivingen zullen plaatsvinden. Daardoor is het mogelijk dat de huidige coalitie (CDA-PvdA/Groen Links-DGG-DPM) ook na de verkiezingen weer aan de raadstafel zit. Zij hebben ook de meest ervaren wethouders te bieden (Van den Tillaar/Vissers/Maasakkers/Hoekman). Mocht er een andere coalitie uit de onderhandelingen komen kan het zijn dat er maar 3 wethouders komen.

Van de 3 overige partijen kan ook VGM een ervaren wethouder leveren (van Bussel). De andere partijen hebben geen ervaren kandidaad.

Van alle partijen heeft Geldrops Belang de minst opvallenste campagne gevoerd. Bij deze partij staan de ervaren raadsleden Lathouwers en Senal onderaan de lijst. Naast lijsttrekker van den Eijnden staan er verder alleen onbekenden op de kieslijst. Het mag daarom niet verbazen als deze partij straks een zetel gaat verliezen.

DGG heeft de meest opvallende campagne gevoerd. De laatste dagen viel er regelmatig een folder in de bus. Het lijkt erop dat DGG alle problemen van de Coevering gaat oplossen de komende tijd. DGG wil ook doen wat ze belooft. Maar dan moet de eigen wethouder daaraan zijn steentje bijdragen. Afgelopen periode was dat niet altijd het geval.

Wij wensen alle partijen een goede verkiezing. Dat het dinsdag in Hofdael een mooi feest mag worden.

De uitslag van 2003:

Partij                    Stemmen    Percentage    Zetels
DGG                       2555       19,55 %       5
CDA                       3139       24,02 %       6
PvdA/GroenLinks           1901       14,55 %       4
Geldrops Belang            997        7,63 %       2
VVD                        926        7,09 %       2
Verenigd Geldrop Mierlo   1691       12,94 %       3
Dorpspartij Mierlo        1481       11,33 %       3
D66 haalde de kiesdrempel niet.