Voorleesontbijt

Woensdag 1 februari  voorleesontbijt
Burgemeester, brandweer, dominee, molenaar en kok lezen voor op basisschool de Bron in Geldrop.

Ze komen allemaal aanstaande woensdag om kwart voor negen Mevrouw Donders-de Leest de burgemeester van Geldrop-Mierlo, Dominee Kip, een kok, de molenaar, een militair, een brandweerman en natuurlijk de buurtagent. Ze komen voorlezen voor de kinderen van Basisschool de Bron in Geldrop. Als je aan de kinderen van de basisschool vraagt wat ze later willen worden, staan al deze beroepen op het lijstje en komende woensdag mogen ze ze allemaal van dichtbij bekijken.

In het kader van het nationale voorleesontbijt heeft de ouderraad van de basisschool een aantal bijzondere beroepen op weten te trommelen die allemaal komen voorlezen voor de kinderen van de diverse groepen. De kinderen ontbijten gezamenlijk met deze “beroemde” Geldroppenaren terwijl ze luisteren naar verhalen uit allerlei spannende kinderboeken.

De afgelopen weken hebben de kinderen het ontbijt voorbereid en hebben ze per groep bedacht wat ze van de gasten willen weten. Na het voorlezen mogen de kinderen hun gasten de hemd van het lijf vragen onder het motto “wat je altijd al wilde weten maar nooit durfde te vragen”.

Om tien uur is het voorleesontbijt afgelopen en gaan de gasten weer naar huis en de kinderen beginnen met de les.

Een gedachte over “Voorleesontbijt

  1. Lies 01/02/2006 / 13:10

    Vanavond is het tezien op royaal tv/tv10 vanaf 1900 uur
    Want er is gefilmd op school

    Like

Reacties zijn gesloten.