Reactie van de gemeente op brief Wijkoverleg over Duurzaam Veilig

Reactie van de gemeente op brief Wijkoverleg

Op 23 oktober heeft het Wijkoverleg Coevering 2000 een brief gestuurd naar Wethouder Maasakkers om de gemeente te attenderen op de gevaarlijke situatie voor fietsers. De gemeente heeft op de brief van het Wijkoverleg een reactie gestuurd.

Lees de reactie van de gemeente.
Lees de brief van het wijkoverleg.

Intussen zijn de bordjes met 30km/uur geplaatst. Wel staan er op de bosrand nog op 2 plaatsen 50 KM op de weg geschilderd. Waarschijnlijk worden deze aanduidingen binnenkort verwijderd.

2 gedachtes over “Reactie van de gemeente op brief Wijkoverleg over Duurzaam Veilig

 1. J. Mulder 27/11/2005 / 20:58

  Ik heb het antwoord van de gemeente op de brief van Wijkblad Coevering gelezen en ben het oneens hoe zij op dit probleem reageren. Daarom heb ik onderstaande reactie op hun brief naar de gemeente gestuurd.
  Ik roep iedereen op die deze busdrempels gevaarlijk voor fietsers vinden, ook een mailtje naar de gemeente te sturen.
  ******************************************************************************************

  Aan de gemeente,

  Ik heb het antwoord op de brief van Wijkblad Coevering over de onveilige situaties voor fietsers bij de busdrempels, gelezen en dat antwoord stemt mij niet vrolijk. want dat antwoord is een regelrechte ontkenning van de risico’s die fietsers lopen, en is door een of andere bezopen amtenaar bedacht. Ik heb herhadelijk, en ik niet alleen, meegemaakt dat automobilisten mij passeren terwijl ik bijna in die bussluis rijdt. Ze passeren niet uiterst links, nee, rakelings langs mij af in het midden van de sluis, want anders hangen ze zo scheef en ze rijden ook nog eens hard over die drempels heen. En als je dan opmerkingen maakt door een vuist te maken, krijg je als antwoord een opgestoken middelvinger, over asociaal gedrag gesproken. Overal waar wegversmallingen zijn b.v. op de Rielse dijk als je van Zes gehuchten naar Eindhoven fietst, liggen fietspaden langs deze versmallingen. Waarom in de Coevering niet!!!???. Er moeten eerst ongelukken gebeuren en dan wordt er nog niks gedaan.
  Gemeente Geldrop wordt wakker voordat er ernstige ongelukken gebeuren want de fietser zal hiervan de dupe zijn en dan wordt het echt gedonder….
  Ik hoop dat ik de gemeente de ogen heb geopend (hoewel ik dat betwijfeld).

  J.Mulder

  Like

 2. Rob van Stratum 02/12/2005 / 19:04

  #1: Geplaatst door Rob van Stratum, voorzitter fietsersbond (145.99.130.236) op 01-12-2005 20:45:49
  Deze brief over de nieuwe sluizen is door de fietsersbond naar B&W verstuurd :
  ============
  College van B&W van de gemeente Geldrop-Mierlo

  Postbus 10101
  5660 GA Geldrop

  betreft : nieuwe verkeerssluizen in de Coevering, oa Sluisstraat en Witte de Withstraat

  Geldrop, 1 december 2005

  Geacht College,

  Momenteel ontvangen wij dagelijks klachten van onze leden en ook van niet-leden uit de Coevering. Zij wijzen ons op voor de fietser gevaarlijke situaties die ontstaan als zij de onlangs aangelegde verkeerssluizen willen passeren.
  De sluizen blijken zodanig te zijn aangelegd dat het voor een bus of auto het meest comfortabel is als die de sluis precies in het midden passeert. Fietsers kunnen in die situatie niet door de sluis en moeten dus kiezen uit twee kwaden: of van de weg gedrukt worden of aan de kant gaan.
  Wij vinden het merkwaardig dat de gemeente de sluizen niet heeft aangelegd overeenkomstig
  CROW publicatie ASVV 2004, Aanbevelingen voor verkeersvoorzieningen binnen de bebouwde kom. In deze publicatie wordt gesteld dat indien de weg voldoende breed is en als er sprake is van significante aantallen fietsers de voorkeursoplossing bestaat uit een sluis met aan weerszijden van de sluis aparte fietspaadjes.
  Wij menen dat aan beide voorwaarden uit de ASVV voldaan is, immers de Sluisstraat en de Witte de Withstraat worden intensief gebruikt door fietsers, ook door talrijke scholieren van het Strabrechtcollege, ze maken deel uit van het fietsroutenetwerk, en ze zijn meer dan breed genoeg voor afzonderlijke passages voor de fiets.
  Wij verzoeken u dan ook om in ieder geval nog te ontwerpen verkeerssluizen in de gemeente Geldrop-Mierlo aan te leggen volgens de aanbeveling van het ASVV. Wij vragen u verder om te bezien wat de mogelijkheden zijn om de onlangs aangelegde sluizen alsnog om te bouwen volgens de aanbeveling.

  Met vriendelijke groet

  Rob van stratum
  Voorzitter Fietsersbond Geldrop-Mierlo

  ———-
  E-Mail: r.vanstratum@fontys.nl
  Homepage: http://www.stratosphere.nl

  Like

Reacties zijn gesloten.